Löpträning för barn med EAI

  • 12 sep 2022

Flera har efterfrågat möjligheter med löpträning för barnen - att få springa. I skrivande stund saknar vi egna resurser för löpträning för barn. Vi är dock varmt välkomna att delta i EAI:s "Lilla löpargrupp".

EAI:s lilla löpargrupp tränar på tisdagar kl 1800 med start och mål vid EAI-stugan (vår grannstuga). Gruppen består främst av 8-12-åringar vilket i vårt fall passar utmärkt. Initiativtagare till detta är Madeleine Lahti från EAI.

Träningarna är ca 45 minuter och omfattar både uppvärmning, lek och löptekniska övningar - mycket variation. Efteråt brukar det vara enklare fika.

Är era barn nyfikna - delta på tisdagar kl 18. Ingen anmälan behövs.

Löp-/fysträning för ungdomar

Vid årsskiftet sker uppflyttning till högre träningsgrupp för de som samtidigt byter tävlingsklass (den som t ex fyller 13 nästa år tävlar då i H/D14 och flyttar upp till orange träningsgrupp).

I samband med uppflyttningen påbörjas enligt planen en riktad löp- och fysträning för intresserade i orange (H/D14) och violett (H/D16) träningsgrupp samt för juniorer. Denna träning är dock mer inriktad på den orienterarens löpning, d v s i skogen och med de intervaller som blir naturliga m h t kartläsning och kontrolltagning.