Barn- och ungdomsträning 2023

  • 28 okt 2022

Barmarksträningen för 2022 är nu över för barn och ungdomar och vi planerar för fullt 2023. Det kommer dock att finnas en mängd aktiviteter även under vintern.

Planeringen för 2023 års barn- och ungdomsträning har påbörjats.

Vårsäsongens början

Vårsäsongen inleds med en nybörjarkurs den 1-2 april. I samband med att vi välkomnar nybörjarna in i träningen kommer de som har åldern inne att byta träningsgrupp. Genom att detta sker samtidigt får vi bara en omstöpning av grupperna.

Uppflyttning

Uppflyttning styrs av vilken åldersklass man tillhör. Klasserna är H/D10 (vit), H/D12 (gul), H/D14 (orange) eller H/D16 (violett) och våra träningsgrupper speglar dessa klasser. Fyller man 10 nästa år är man kvar i Vit grupp även under 2023. Fyller man 13 nästa år flyttar man upp till H/D14 och Orange grupp osv. 

Syftet med uppflyttningen är att ge den träning som åldersklassen "kräver" plus givetvis att hänga med i det sociala samspelet bland jämnåriga kamrater.

I särskilda fall kan man dock vara kvar i sin gamla grupp, eller rent av flytta till en högre ett år tidigare. Den informationen kommer ni dock att få från era nuvarande tränare.

Vårens första barn/ungdomsaktiviteter

  • Nybörjarkursen genomförs som nämnts tidigare 1-2 april.
  • Den 13 april påbörjas teknikträningen igen.
  • Den 16 april deltar vi i hemmatävlingen Enenracet.
  • Ev gruppspecifika aktiviteter meddelas av resp tränare.

Klubbgemensamma aktiviteter 

  • Föräldra-/vuxennybörjarutbildning påbörjas den 16/1 - se vidare i denna länk. Den följs av flera andra utbildningar, bl a banläggning. Mer info kommer.
  • Under vintern kommer klubben i samarbete med EAI anordna 2-3 Night Trail-löpningar i Gånsta. Banan är uppmärkt med reflexer och man springer med pannlampa. Mer info kommer.
  • Vintercupen är en serie med orienteringar där den första etappen går av stapeln den 27 november i Vallby-Nederby och den andra på Gröngarn den 9 december. Banor i alla svårighetsgrader.
  • Löpträning under vintern kommer att ske i Gånsta på tisdagar och torsdagar. Målbilden är att alla skall kunna delta.  Löpförmågan är generellt svagare än orienteringsförmågan och vill man snabbt bli en bättre orienterare är löpningen generellt värd att satsa på. Detaljer kommer på hemsidan.
  • Den 3 december genomförs klubbens årsfest - tillika försenade 50-årsfest. Då uppmärksammar vi de som vunnit tävlingar, delar ut märken och priser samt äter gott och har trevligt. Målgruppen är hela klubben - gammal som ung. Mer info om barns och ungdomars priser senare.
  • Utöver detta kan det komma snabbt uppdykande aktiviteter - så håll ögonen öppna på hemsida och sociala medier.
  • Den 28 januari sker klubbens stora planeringsdag för 2023. Då skall alla kommittéers program synkroniseras, och då har vi förhoppningsvis ett färdigt program för hela året.

Övrigt

Klubben byter hemsida vid årsskiftet då nuvarande lösning upphör. Förhoppningsvis är den nya lösningen lättare att arbeta med och med bättre möjligheter att interagera direkt med medlemmarna och med samma kopplingar till medlemsregister, Eventor mm.

Av sociala och hälsoskäl (stress/utmattning) kliver jag av rollen som ungdomsansvarig vid årsskiftet. Jag kommer dock att finnas kvar i "verksamhetens omedelbara närhet".

För ungdomskommittén

Patrik Lander