Nu öppnar anmälan till nybörjarkurserna!

  • 11 mar 2023

image: Nu öppnar anmälan till nybörjarkurserna!

Det går nu att anmäla sig till nybörjarkurserna den 1-2 april. Liksom tidigare år genomför vi en kurs för barn (8-12 år) och en kurs för ungdomar och vuxna (13+ år). Dela gärna den här informationen med vänner och bekanta som bör prova på orientering!

Vad kan man efter kursen?

Målet för barnkursen är att deltagarna, med skugga, skall klara en bana i Inskolningsklass (grön svårighetsnivå). För ungdom-/vuxenkursen är målet att klara en bana i Lätt klass (gul svårighetsnivå).

Kostnader

Kostnaden är 250 kr per deltagare (kostnadsfritt för medföljande förälder). I priset ingår kurslitteratur (Full Koll 1 för barn och Hitta Rätt för ungdomar och vuxna), lunch båda dagarna samt medlemskap för 2023.

Anmälan och ytterligare information

Anmälan till barnkursen sker via denna länk.

Anmälan till ungdoms-/vuxenkursen sker via denna länk.

Efter kursen

Efter kurserna flyttas barnen över till de vanliga träningsgrupperna och tränar orienteringsteknik på torsdagar och orienteringslöpning (OL) med resten av klubben på tisdagar. Där får de fortsatt träning i sin respektive svårighetsnivå.

De vuxna som efter kursen befinner sig på gul nivå (Lätt) tränar orienteringslöpning (OL) med resten av klubben på tisdagar för att befästa rutinerna vid orientering på Lätta banor. De som så önskar kan också delta i löpträning med karta på torsdagar. Efter hand kan den vuxne nybörjaren börja nosa på orange svårighetsnivå och Medelsvåra banor.

 

"Ange" gärna en vän - och dela gärna nyheten på sociala medier!